Tatami
Â
El 6 d’abril era un gran dia. Havia mà xima expectació a l’entorn. Es celebrava a Terrassa la final Internacional. Des de primera hora havia complet a la graderia. La competició comença i la expectació augmenta.
– Queden quinze segons!- Es sentĂ des de les grades. –
Ningú gosà afegir res. Això no és el futbol, és un altre esport. Al tatami fins l’últim segon del marcador no hi ha guanyador, cal estar atents durant la competició i que guanyi el millor. Una tècnica amb una contra canvien el rol del competidor. Concentració, lluita, tensió i un gran esforç en els darrers segons mostren que els esportistes compten amb una gran preparació.
La velocitat de braços, mans i cames lligades i entrellaçades fan que les accions siguin rà pides, l’à rbitre les diferencia pel color del blau o blanc del quimono.
S’atura el combat a tan sols tres segons, un dels Ă rbitres senyala que malgrat l’enrenou d’un amb l’altre al terra no ha hagut cap acciĂł. Lentament i cansats s’aixequen els contrincants, s’arreglen la roba, es re col·loquen el cinto negre i…, a la veu d’Hajime es reprèn el combat final; el mĂ©s rĂ pid projecta al company. Del silenci a l’esclat, des de la grada, IPPON s’ha escoltat. SĂłn necessaris uns segons per respirar i reaccionar. El guanyador allarga la seva mĂ per ajudar a aixecar al company projectat. L’à rbitre senyala amb la mĂ qui ha estat vencedor. Silenci…, respecte, salutaciĂł i felicitaciĂł al guanyador. No hi ha cap enveja, ni odi, ni rancĂşnia.
El pĂşblic assistent a les grades fa aplaudiments i felicitacions per tots dos competidors que han arribat a una final Internacional. Els competidors abandonen el tatami i cap a les dutxes.
– On anem avui de copes? – Li pregunta el guanyador?
Entrades relacionades: Â Publicacions